С. У. Т. Р. А

Најстарији фестивал у Србији посвећен споју уметности, науке и технологије.
Мењајући покровитеље током времена, прошао је кроз турбулентне периоде, једно време био на ивици опстанка, да би коначно нашао место у Музеју науке и технике. На обострано задовољство, Музеј је препознао значај и квалитет Фестивала, чиме је Фестивал осигурао своје С. У. Т. Р. А.

Фестивал С. У. Т. Р. А. је настао 2009. године као пилот-пројекат у оквиру трећег Фестивала науке. У оквиру фестивалског програма приказани су научно-уметнички филмови у сарадњи са Научним филмским фестивалом из Њујорка, а представљен је и софтвер Висикорд, програмера Давора Магдића (САД). Други Фестивал С. У. Т. Р. А. реализован је у оквиру Фестивала науке 2010. године. Трећи Фестивал С. У. Т. Р. А. реализован је у оквиру Фестивала науке 2011. године, у Галерији Народне банке Србије. У Дому омладине Београда Фестивал је одржан четврти и пети пут (2013. и 2014), у оквиру европског пројекта Софт Цонтрол. Фестивал званично постаје пројекат Музеја науке и технике 2016. године, у свом шестом издању. Седми Фестивал С. У. Т. Р. А. (2017) је по први пут имао тематски фокус („Машина“).

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)