мар 14 2024 - мар 14 2024

ПРЕДАВАЊЕ: Аутобиографија: Тишина

Date
  • мар 14 2024 - мар 14 2024

Location

Понедељак 18. март у 11 сати! Галерија играчака, Добрачина 51.

Предавање Наташе Теофиловић у Музеју науке и технике!

Назив: Аутобиографија: Тишина

Организација: Биљана Јовић, ванредна професорка на Шумарском факултету

Дизајн плаката: Растко Ћирић

Наташа Теофиловић је визуелна уметница која кроз новомедијску и компјутерску уметност истражује појавност и идентитет женског и чулног у виртуелном простору. Ради у различитим медијима, од експерименталног видеа и перформанса до 3Д карактер анимације, дигиталних амбијената и генеративне уметности.

Од бројних домаћих и међународних признања издвајају се: почасна награда на међународном фестивалу дигиталне уметности Арс Електроника, Линц 2016. (почасно признање Арс Електроника Фестивала), почасна награда на међународном конкурсу из дигиталне уметности Европског института за физику честица – ЦЕРН, Женева и фестивала дигиталне уметности Арс Електроника, Линц 2011. (почасно признање на првом Prix Ars Electronica Collide@CERN), рад у избору жирија 15-ог међународног фестивала медијске уметности у Токију 2011. (in Jury Selection Award at 15th Japan Media Arts Festival, Токио), откуп дигиталног амбијента s.h.e. за приказивање током једногодишње сталне поставке музеја Арс Електромика у Линцу (2007-2008. године).

Наташа Теофиловић је докторирала и магистрирала Дигитални уметност на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Дипломирала је архитектуру на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Редовна је професорка на Факултету за медије и комуникације (ФМК) Универзитета Сингидунум у Београду.

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)