нов 28 2022 - нов 28 2022

Предавање Анице Вучетић „Са друге стране“

Предавање Анице Вучетић "Са друге стране" Организација: Биљана Јовић Дизајн: Растко Ћирић
АНИЦА ВУЧЕТИЋ живи у Београду, Србија. Завршила је постдипломске студије ликовне уметности на Универзитету уметности у Београду. Бави се објектима, инсталацијама и мобилима, а од 1999. видео инсталацијама и видео амбијентима. Своје радове је излагала у Европи, Бразилу, Куби, САД, Јапану и Србији. “Танка линија раздвајања нашег унутрашњег, психичког простора и простора који нас окружује, често нас завара и чини да поверујемо више ономе споља, опипљивом и материјалном.” У својим видео инсталацијама и амбијентима истражује процес индивидуације и однос спољашњег и унутрашњег простора појединца. Бави се психолошким стањима, садржајима несвесног и сновима. Она поставља покретне слике у простор као својеврсно позориште, у коме се садржаји са менталног екрана преносе у област стварности. За разлику од филма, могуц́а нарација њених видео амбијента је изграђена на нелинеаран начин, у простору, насумичним кретањем гледаоца између пројектованих слика. Просторно је разложена монтажа слика, оне су постављене симултано и могу се опажати једновремено, а посматрачу је остављена слобода да их повеже у својој перцепцији у одређени наратив.   http://anicavuc.wix.com/anicavucetic https://vimeo.com/anicavucetic
Date
  • нов 28 2022 - нов 28 2022

Location

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)