јун 27 2024 - јун 27 2024

Изложба музеја поводом обележавања Међународног дана реке Дунав

Date
  • јун 27 2024 - јун 27 2024

Location

27. јун 2024. године од 9 сати.

Поводом обележавања и прославе 20 година Међународног дана реке Дунав организована је пловидба бродом на реци Дунав, изложба Музеја науке и технике и едукативни програм за децу школског узраста.

У сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде – Републичком дирекцијом за воде, Институтом „Јарослав Черни“ и Музејом науке и технике у Београду, ЈВП „Србијаводе“ су главни организатори догађаја који за циљ има подизање свести и информисање домаће и међународне јавности о значају реке Дунав.

Посетиоци су били у прилици да посете изложбу „Са београдских река“ ауторке Гордане Каровић, музејске саветнице Музеја науке и технике, а након тога најмлађи су кроз интерактивне радионице учили о значају очувања река у склопу су са представницима ЈВП „Србијаводе“ кроз бојење на креативан начин учили о битним појмовима као што су реке и поплаве.

Међународни дан реке Дунав, који се обележава сваког 29. јуна, представља кључни аспект сарадње подунавских земаља. Овај дан се прославља у свих четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, са циљем истицања значаја ове реке и подизања свести о њеној заштити и очувању.

 

уторак - недеља 11-18ч

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта

Музеј науке и технике Скендербегова 51 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)