мај 31 2024 - мај 31 2024

Ликовни и литерарни конкурс „Детињство је“

Date
  • мај 31 2024 - мај 31 2024

Location

Поводом Светског дана детета, уприличена је изложба победника ликовног и литерарног конкурса „Детињство је“, у организацији Мреже организација за децу Србије (МОДС), уз подршку компаније Бамби, у Музеју науке и технике.

На конкурс је пристигло више од 300 радова предшколаца и ђака из 30 општина у Србији, а као инспирација послужили су им стихови дечје химне Мреже.

Ана Диковић, експерт за комуникације компаније Бамби наводи да се компанија радо одазвала позиву за сарадњу кроз даривање поклона победницима и посете фабрици где настаје магија укуса, чиме је желела да додатно мотивише младе ствараоце.
“Увек с радошћу подржавамо пројекте који су посвећени нашим најмлађима. Бамби, као један од најомиљенијих домаћих брендова, с поносом прати сваки корак на путу одрастања. Посебно смо срећни што смо део овог креативног пројекта који негује оригиналност и омогућава деци да слободно изразе своје мисли и осећања. Подржавајући овакве иницијативе, заједно градимо свет у којем свако дете има прилику за срећно и безбрижно детињство, што је темељ за њихов даљи развој и напредак”, објашњава Диковић.
Конкурси попут овог пружају драгоцен увид у свет младих, откривајући како они кроз речи и слике изражавају своје мисли и осећања. Истовремено, ови радови показују богатство различитих искустава деце из свих делова Србије.
“Овај конкурс је плод сарадње Мреже организација за децу Србије, која окупља више од 100 организација цивилног друштва посвећених заштити права деце и компаније Бамби. Идеја за „Детињство је…“ произилази из жеље да се младима пружи прилика да изразе шта за њих значи безбрижно детињство, како би се подстакло размишљање о том важном животном периоду.”, наводи Неда Салаи, испред Мреже организација за децу Србије.

Поред победника, организатора и поносних родитеља, на свечаној додели награда у Музеју науке и технике у Београду, присуствовали су и певачица Ана Станић и глумац Стеван Пиале, као амбасадори Мреже организација за децу Србије.
Изложба победничких радова у Научној играоници Музеја науке и технике траје до 30. јуна 2024. године.

 

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)