Владимир Арадски

Сарадња са Владимиром Арадским почела је 2005. године и наставила се наредних година. У овом периоду господин Арадски поклонио је Музеју преко 1000 експоната који су ушли у збирку Фото технике чиме је ова збирка постала готово у потпуности покривена када је у питању производња током 20. века. Сама збирка господина Арадског је веома студиозно сакупљана. Заступљени су готово све варијанте изузев салонских фото апарата великог формата. Могу се видети СЛР, ТЛР, склопиви, минијатурни, стерео, боx, полароид апарати тако да кроз њих можемо пратити и развојни пут појединих произвођача (Rolleiflex, Rolleicord, Voigtlander, FED, Zorki и сл.) јер су заступљени скоро сви њихови модели. Своје место нашли су и врхунски апарати тог времена као што су Leica или Contax што још више даје на тежини саме збирке. Збирка је сакупљана у периоду од готово 60 година, негде од пред крај Другог светског рата па све до првих деценија 21. века.

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)